insert_pixel_code_here

Vågn nu op af den digitale tornerosesøvn!

Børnene sad solidt plantet på bagsædet i bilen, parate til en lang køretur med en god lydbog i ørene. Efter en halv times kørsel ramte vi et af de ufatteligt mange digitale huller i Danmark, hvor streamingen gik i stå, fordi der ikke var mobildækning.

Det sker ofte, og hver gang får jeg fornemmelsen af at bo i et digitalt uland.

At mine børn ikke kan streame lydbøger mellem Aulum og Holstebro, lidt uden for Videbæk eller Brande er en ting, men at drive virksomhed i en så gennemhullet digital virkelighed er noget andet.

Det er ikke kun den mobile dækning, der halter gevaldigt i Danmark.

Virksomheder, der vælger at slå sig ned i det vestjyske, har ufatteligt svært ved at få kvalificeret arbejdskraft på IT-området, da der simpelthen ikke er uddannet nok med de efterspurgte kvalifikationer på området.

For at støtte erhvervsudviklingen i det vestjyske taler man ofte om at styrke infrastrukturen og tænker særligt her på motorveje. Men hvad med den digitale infrastruktur? Hvad med at sikre god mobildækning og en ordentlig bredbåndsforbindelse helt ud til vandkanten, så virksomheder finder det attraktivt også at slå sig ned her? Hvad med at styrke uddannelsen af kompetente IT-medarbejdere, der kan hamle op med nutidens og fremtidens digitale efterspørgsel?

Hullerne i vores digitale tænkning er en alvorlig trussel for vores fremtidige erhvervsudvikling og vækst. Når virksomheder og iværksættere med store ideer, tanker og visioner, ikke kan realisere dem i Danmark, fordi vi på nogle punkter halter bagefter på det digitale område, vil de søge til udlandet, hvor der både er den fornødne kvalificeret arbejdskraft og en stærk digital infrastruktur.

Det er på høje tid Regeringen vågner op og tager den digitale udfordring alvorligt, så vi sikrer, at dansk knowhow også i fremtiden kommer til at skabe danske arbejdspladser.

Jeg så gerne, at man oprettede et ministerium for IT- og digitalisering, så vi kunne få en gennemtænkt samlet indsats på området, en overordnet visionær digital strategi for hele landet.

Det trænger vi til for erhvervslivets skyld såvel som for folkeskolen, sundhedsområdet og ældreplejen, hvor man kæmper med forældede og usammenhængende IT-løsninger, der forhaler arbejdet mere end det understøtter undervisningen, plejen og omsorgen.

Der sker alt for mange daglige digitale benspænd i det offentlige og i det private. Det er hul i hovedet, og det kalder på politisk opmærksomhed og mod til at gøre noget nu. Det kan kun gå for langsomt!


Af René Nord Hansen, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Vestjyllands Storkreds