insert_pixel_code_here

Svindel med dine og mine skattekroner skriger på ordentlighed!

Fordelingen af satspuljemidlerne er endnu engang blevet forhandlet på plads. Midlerne bliver brugt på nogle af samfundets mest udsatte mennesker, børn i sorg, mennesker i krise, med psykiske lidelser, dem der kæmper med livet.

Derfor gør det ondt helt ind i hjertet at erfare, at der af disse midler er blevet svindlet for 111 millioner kroner. Henrik Dahl fra Liberal Alliance fløj straks til tasterne. I en facebookopdatering gjorde han det klart, at ”Britta-sagen” for ham har afklaret én enkelt ting, at der er ingen, der for alvor savner 10-15 millioner kroner årligt fra Satspuljen.

Se, det er forskellen på at være konservativ og liberal. Som konservativ ved jeg, at der er indsatsområder for de mest udsatte borgere i vores samfund, som i den grad har savnet de 111 millioner kroner. Borgere, som ikke har fået den hjælp, de har brug for. At pengene ikke har været savnet i det offentlige system er derimod dybt bekymrende og vidner om, at det offentlige bureaukrati for længst har vokset os over hovedet og fjernet fokus fra kerneopgaven, at tage hånd om de mest udsatte mennesker.

Ingen i det offentlige system savnede midlerne til den sociale indsats. Til gengæld må man have savnet dem alle mulige andre steder, når man gentagende gange har sat ben hårdt ind med nedskæringer og besparelser for de mest udsatte borgere.

I min verden har det at være Konservativ noget at gøre med ordentlighed. Det indebærer, at vi passer på hinanden, på vores sprog og kultur, på vores land, Europa og vores jordklode. Det er meget nemmere at nedbryde værdier end at skabe dem.

Ordentlighed har også noget at gøre med den måde, vi behandler andres penge på.

Når det har kunnet lade sig gøre at svindle for 111 millioner, skyldes det dårlig moral hos den pågældende medarbejder, og at Socialstyrelsen ikke har haft styr på, hvordan man undgår misbrug.

Skat er kommet til at udbetale mere end 12 milliarder kr. til nogle svindlere, der ikke skulle have så meget som én krone. Det skyldes igen, at man ikke havde styr på, hvordan man udbetaler penge, og det skyldes også, at nogle pengeinstitutter har været aktive medspillere i strafbare handlinger. Det er en skandale, for nogle af disse pengeinstitutter er tidligere blevet hjulpet af det offentlige.

Verden har brug for mere ordentlighed, og når Staten indkræver skat, og dermed insisterer på håndterer dine og mine penge til gavn for vores samfund, må vi også forvente, at der er styr på det.

Vi har brug for, at Konservative holdninger bliver styrket. Ellers skrider hele grundlaget for os alle sammen.


Af René Nord Hansen, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Vestjyllands Storkreds

Læs debatindlægget på aoh.dk